Geen loot voor negatieve spelers in League of Legends

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Geen loot voor negatieve spelers in League of Legends

Riot Games introduceert in het nieuwe seizoen van League of Legends een nieuwe functie. Spelers kunnen na een match loot krijgen in de vorm van (tijdelijke) champions of skins. Spelers die zich tijdens het spelen misdragen komen hiervoor niet in aanmerking.

Het is een probleem waar geen enkele game meer last van lijkt te hebben dan League of Legends: de uitzonderlijk negatieve community. Riot Games is daar natuurlijk niet blij mee, want het geeft de game een slechte naam en zorgt er ongetwijfeld voor dat mensen die interesse in de game hebben afgeschrikt worden om te spelen. Met de ingang van het zesde seizoen van LoL probeert Riot Games een nieuw systeem te implementeren.

Wanneer een match is afgelopen kunnen de spelers een chest krijgen met daarin loot. Die kisten zijn te openen met sleutels en bevatten dingen zoals champions of skins. Mocht je je als speler misdragen, kan het gebeuren dat je hier nooit getuige van zal zijn. Riot Games hoopt hiermee mensen aan te sporen om zich beter te gedragen en om de spelers die wel beschikken over een positieve houding te belonen.

“We hebben nog nooit eerder skins gratis weggegeven in League of Legends. Dit is onze manier om de positieve spelers in de game te belonen en ze te bedanken dat ze onze game spelen.”

Wanneer de functie live gaat is onduidelijk, maar het zal voor veel League of Legends-spelers een welkome toevoeging zijn naast het al bestaande Honour-system en Tribunal om zowel negatieve spelers te berechten en positieve spelers te eren.