Geen loot boxes in Battlefield 5

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Geen loot boxes in Battlefield 5

Met de aankondiging van Battlefield 5 komt de discussie rondom loot boxes ook weer op gang. Het was immers de vorige game van Dice die de emmer liet overlopen. Nu lijkt het erop dat de studio van die ervaring heeft geleerd, want volgens de uitgever zitten er geen loot boxes in Battlefield 5.

In een gesprek met Kotaku geeft Electronic Arts aan dat er geen loot boxes in de game zullen zitten, in tegenstelling tot zijn voorganger. In Battlefield 1 konden spelers op verschillende manieren loot boxes verdienen, waarin ze dan cosmetische items konden vinden.

Tijdens de aankondiging van Battlefield 5 werd al duidelijk dat je cosmetische items niet alleen maar kunt kopen, maar ook kunt vrijspelen.. Hoe ze deze vrij spelen is echter nog niet duidelijk. Wel weten we dat Electonic Arts en Dice de mogelijkheid gaan bieden om cosmetische items ook met echt geld te kopen, middels microtransacties. Daarmee nemen ze het gok-element weg, wat in sommige landen inmiddels illegaal is. Je krijgt dus precies waar je voor betaalt.

Vorig jaar lagen Electronic Arts en Dice onder vuur na de release van Star Wars Battlefront 2. De game bevatte loot boxes die ook middels microtransacties te koop waren. Voornaamste probleem daarmee was dat de lootboxes ook items bevatte die de speler een voordeel gaf in de online multiplayer, tot groot ongenoegen van fans en spelers.

Battlefield 5 ligt op 19 oktober in de winkel voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. De game zal geen Premium Pass bevatten, zo bleek bij de onthulling. In plaats daarvan maakt Dice alle post-release content gratis beschikbaar.