Geen huidige PC kan Elite: Dangerous op maximale settings draaien

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Geen huidige PC kan Elite: Dangerous op maximale settings draaien

David Braben, bedenker van de Elite-serie, meldt dat er momenteel nog geen PC bestaat die Elite: Dangerous op de maximale settings kan draaien. Volgens Braben hoort dit bij het concept dat de game een lange tijd mee moet en ontwikkelaar Frontier Developments wil dus ook een product op de markt zetten dat klaar is voor de toekomst.

“We draaien momenteel wat schitterende effecten intern, maar de framerate heeft er erg onder te lijden”, verteld Braben in gesprek met Eurogamer. “Dat is dus eigenlijk te zwaar, maar we gaan het er niet uithalen. Het ziet er gewoon schitterend uit. We gaan er gewoon voor zorgen dat het een optie is om het aan te zetten, zodat computers van de toekomst het wel kunnen draaien.”

Elite: Dangerous is een ruimte/simulatie-game dat draait om exploratie en handelen. De bèta van de game zal beginnen op 29 juli voor de PC en de game zal ergens later dit jaar officieel moeten verschijnen. Mogelijk komt de game ook naar PS4 en Xbox One, hierover liet Braben zich onlangs uit in een interview.