Geen Force Awakens DLC voor Star Wars Battlefront

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Geen Force Awakens DLC voor Star Wars Battlefront

Ondanks de gigantische populariteit van de nieuwe Star Wars-film The Force Awakens, zullen EA en DICE geen DLC maken voor Star Wars Battlefront die te maken heeft met de recente film. Ze willen zich volledig focussen op de eerste trilogie.

Star Wars Episode VII: The Force Awakens draait nu in de bioscoop en verplettert het ene na het andere record. Met zoveel fans zou je zeggen dat EA en DICE staan te trappelen om hun game Star Wars Battlefront in de spotlight te zetten door DLC te verkopen die in het teken van de nieuwe film staat. Dit zal echter niet het geval zijn. Een fan vroeg aan het Twitter-account van de game of we in de toekomst DLC kunnen verwachten die te maken heeft met The Force Awakens en kreeg een zeer concreet antwoord.

“Ons team richt zich met deze versie van Star Wars Battlefront volledig op de gebeurtenissen van de eerste trilogie.”

De verwoording van de reactie laat weinig aan de verbeelding over: het is geen geheim dat EA en DICE al vervolgen aan het plannen zijn op Star Wars Battlefront. Dus als er content uitkomt die gerelateerd is aan The Force Awakens zal dit minstens tot Battlefront 2 moeten wachten. De Battle of Jakku map zou in aanmerking komen, maar omdat die zich 29 jaar afspeelt voor Episode VII (en dus tijdens de eerste trilogie) telt die blijkbaar niet mee.

Fans van de game hoeven niet getreurd te zijn: er staan voor het komende jaar vier DLC-packs gepland die samen goed zijn voor vier nieuwe game modes, zestien nieuwe maps, vier nieuwe hero-units en meer.