Geen exclusieve games SteamOS

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Geen exclusieve games SteamOS

Greg Cooper van Valve liet weten dat Valve niet bezig is met games die exclusief zullen verschijnen voor SteamOS, het besturingssysteem ontwikkeld door Valve. Het zou tegen Valve’s bedrijfsfilosofie gaan.

In een interview met IGN, vertelde hij dat Valve hoopt dat Steam uiteindelijk zoveel mogelijk games aan zal bieden en geen onderscheid zal maken voor platform of besturingssysteem. Op de vraag of Valve bezig is met games die exclusief zullen verschijnen voor de SteamOS, zei hij het volgende:

“Het zou best wel raar zijn voor een third party om je game te limiteren voor één platform. Dus dat gaat absoluut niet gebeuren.”

Met de komst van de PlayStation 4 en Xbox One moeten de gamers zich voorbereiden om nog een machine in de huiskamer te krijgen, aangezien beide systemen niet backwards compatible zijn. Profielen worden niet overgezet en gedownloade games moeten opnieuw gekocht worden. Valve is het daar niet mee eens en zetten zich in voor verandering.

“We geloven er in dat over een jaar of vijf, je games en je profiel verliezen wanneer je overstapt naar een nieuwe machine een verouderd begrip zal zijn. We hopen dat alles samenkomt, om Steam als een platform te hebben en zo agnostisch mogelijk te zijn als het op games aankomt. Met de komst van een nieuwe generatie moet het niet zo zijn dat je dingen verliest. Zelfs niet een klein beetje.”