Geen Cuphead voor PlayStation 4-bezitters

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Geen Cuphead voor PlayStation 4-bezitters

Slecht nieuws voor PlayStation 4-bezitters en fans van de indie Cuphead. De ontwikkelaar heeft bevestigd dat de game exclusief voor de Xbox One en pc wordt uitgebracht.

Cuphead, de game die ons terug in de sfeer van klassieke tekenfilms uit jaren ’30 plaatst, wordt toch niet voor de PlayStation 4 uitgebracht. Na flink wat uitstellen kwam op de E3 het verlossende woord dat de game op 29 september te spelen is. Echter konden PlayStation 4-bezitters gisteren op Games Radar lezen dat dit niet voor hen geldt.

NeoGaf heeft namelijk als reactie op een van de lezers de boel op een rijtje gezet:

”Yes, This Cuphead game is exclusive to Xbox and PC (With Steam and Win10 versions at launch and GoG release likely shortly after). There will likely be a Mac version down the road and possibly a Linux version beyond that (unles we lose our houses or whatever). We own the Cuphead IP.

Doordat NeoGaf de IP van Cuphead bezit, kunnen eventuele vervolgen wel op de PlayStation 4 verschijnen maar dit ligt momenteel niet in de toekomstplannen.

Cuphead is een co-op ren- en schietgame waarin je als Cuphead of Mugman jezelf door levels moet schieten en na elk level een baas moet verslaan. De tekenstijl lijkt rechtstreeks uit tekenfilms van de jaren ’30 te komen.