Geen content cut voor last-gen Destiny

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Geen content cut voor last-gen Destiny

Destiny-ontwikkelaar Bungie heeft beloofd dat er geen content uit de last-gen versies van Destiny gesneden zal worden. De content zal gelijk zijn, al zal er op het grafisch vlak natuurlijk wel een groot verschil zijn.

In een interview met het tijdschrift Game Master heeft producent Pete Parsons een uitleg gegeven over de verschillen tussen de versies van Destiny op de last- en next-gen hardware.

“Ik hoop dat spelers aangenaam verrast zullen zijn met hoe goed de game er uit ziet op last-gen hardware. We wilden er zeker van zijn dat het precies dezelfde game is, dat er niks uitgehaald moest worden om het te laten passen. Alle versies zullen draaien op dezelfde set van servers; we bouwen één grote wereld die verdeeld is over meerdere systemen.”

Dit betekent in ieder geval dat je niks zal missen als je overweegt Destiny te kopen voor een oude console. Maar wat zijn dan de voordelen wanneer je de game voor één van de nieuwe consoles koopt? In Official PlayStation Magazine werd Lars Bakken, lead designer van Destiny, dezelfde vraag gesteld.

“We maken gebruik van alle toffe dingen die mogelijk zijn met de PlayStation 4. De Share-knop wordt veelvuldig gebruik; we houden van dat ding. Ook zullen we de lightbar op subtiele wijze gebruiken: wanneer je weinig health hebt, zal de lightbar rood knipperen, geel wanneer je super klaar is of groen wanneer je een Hive betreedt. Veel spelers zullen het niet opmerken, maar het maakt de ervaring rijker en de fans zullen er van smullen.”