Geen automatische bans meer in Rainbow Six Siege

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Geen automatische bans meer in Rainbow Six Siege

Spelers die eerder in de chat van Rainbow Six Siege ongepast gedrag vertoonden, kregen automatisch een ban. Daar komt nu verandering in, want Ubisoft past het automatische ban-beleid aan. Dit zodat andere spelers niet meer weten via de chat dat een persoon een ban kreeg. Hierdoor zouden spelers geen “storende” nadelen meer mogen ondervinden, aldus Ubisoft.

Het is geen geheim dat Ubisoft tegen racisme, homofobie en andere vormen van verbaal geweld of sfeerverpestend gedrag is. Dit uitte zich bijvoorbeeld in de chat van Rainbow Six Siege. Daar kregen gebruikers tot nu toe een automatische ban wanneer ze dit gedrag vertoonden. Hoewel deze hardhandige aanpak zeer effectief bleek te zijn, past Ubisoft het systeem toch aan. Het bedrijf vindt namelijk dat deze methode storend is voor de gameplay van andere spelers die zich wel netjes gedragen.

Om het systeem te verbeteren, heeft de uitgever een chatfilter ingevoerd. Zodra wordt opgemerkt dat een speler niet let op zijn taal, stuurt een moderator een privébericht naar de desbetreffende gebruiker. Hierin staat: “Het volgende bericht is niet verstuurd en wordt onderzocht vanwege ongepast gedrag:*word used*”. Het nieuwe systeem zorgt er dus voor dat andere spelers die zich gedragen dit bericht niet meer zien.

Ubisoft benadrukt wel dat ze alleen het systeem rond sfeerverpestend gedrag hebben aangepast. Dat betekent dat de handmatige controles nog steeds dezelfde regels volgen. Dus personen zullen nog steeds na meerdere verwittigingen een tijdelijke of permanente ban krijgen.