Gedwongen ontslagen bij Turbine

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gedwongen ontslagen bij Turbine

Turbine, de studio achter The Lord of the Rings Online en Dungeons & Dragons Online, gaat zich meer richten op het ontwikkelen van mobiele free-to-play-games. Direct gevolg van deze verandering is dat er ontslagen zijn gevallen bij het bedrijf.

Het nieuws is officieel naar buiten gebracht door moederbedrijf Warner Bros. Het exacte aantal ontslagen is echter niet bekendgemaakt. Wel liet Warner Bros. in de verklaring weten dat het een moeilijke beslissing is geweest, maar dat ontslagen door de reorganisatie onoverkomelijk waren. Het in Boston gevestigde Turbine is wel dankbaar voor de bijdrage die iedereen heeft geleverd aan de ontwikkeling van de games.

Door de nieuwe weg die Turbine inslaat zien zij zich genoodzaakt een aantal functies binnen het bedrijf te schrappen. Het bedrijf zal zich vanaf heden alleen nog gaan richten op mobiele free-to-play-games. The Lord of the Rings Online en Dungeons & Dragons zullen gewoon door blijven gaan zoals dat nu het geval is. Het herinrichten en inkrimpen van het bedrijf is een moeilijke beslissing geweest voor Turbine en we zijn dankbaar voor de inzet die alle medewerkers hebben geleverd tijdens deze periode.

Beetje bij beetje lijkt Turbine steeds kleiner te worden. In 2013 en 2014 vielen er bij het Amerikaanse bedrijf ook al ontslagen. The Lord of the Rings Online en Dungeons & Dragons Online blijven dus, ondanks de nieuwe bedrijfsvoering, gewoon doorgaan. Op dit moment is Turbine bezig met het ontwikkelen van een aantal games voor mobiele apparaten. Zo zijn onder meer Batman: Arkham Underworld en Game of Thrones: Conquest in ontwikkeling.