Gedeelte spelers Halo 5 is online progressie kwijt

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Gedeelte spelers Halo 5 is online progressie kwijt

Sinds vandaag zijn er behoorlijke problemen opgedoken in Halo 5: Guardians. Dit heeft als resultaat dat spelers veelvuldig klagen op het forum van de serie. Naast connectie-problemen zijn er een flink aantal spelers hun volledige progressie kwijt van het online gedeelte van de game.

Op het Halo-forum, Halo Waypoint, duiken veel van dit soort klachten plotseling op. Ontwikkelaar 343 Industries is er echter snel bij en houdt de status van de game goed in de gaten. In een reactie op een bezorgde gamer zeggen ze dat ze van deze problemen af weten en dat er momenteel onderzoek gaande is naar wat er fout gaat. Verder verontschuldigen ze zich en verwijzen de gamers door naar de statuspagina van Halo 5: Guardians. Ook hierin wordt nogmaals bevestigd dat er problemen zijn met de servers, matchmaking en “service record/ranks/commendation.”

Het is nog onduidelijk of de verloren informatie terug te halen is of dat de slachtoffers helemaal overnieuw kunnen beginnen met de game, waarvan vorige week bekend werd dat het de succesvolste game van de hele franchise is met een opbrengst van 400 miljoen dollar in de eerste week. Ook wij waren erg te spreken over deze game, net als vele andere gamers en websites.