Geblinddoekt gamen voor het goede doel

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Geblinddoekt gamen voor het goede doel

Soms kom je wel eens een game tegen die zo goed is dat je die tot in den treuren opnieuw speelt. Bij een paar gamers is dit zo uit de hand gelopen dat ze hun favoriete game zelfs geblinddoekt kunnen uitspelen. In samenwerking met Games Done Quick kunnen ze hun talent gebruiken om geld in te zamelen voor het goede doel.

Games Done Quick is een initiatief van een aantal websites om geld op te halen voor het goede doel. Een aantal gamers zullen live op Twitch, naast ‘gewone’ speedruns, een speciale speedrun doen als er een bepaald bedrag is opgehaald. Het meest opvallende item om op te bieden was van de gamer romscout die Castlevania: Symphony Of The Night geblinddoekt zal speedrunnen. Dit item heeft ruim 15.000 dollar opgebracht, waardoor romscout zijn eigen record van 57 minuten mag proberen te verbreken.

Op het programma staan overigens nog een paar andere lastige uitdagingen, zoals een speedrun van Demon Souls en een boss fight in Guacamelee wederom met een blinddoek om. Al het geld dat wordt opgehaald met deze actie gaat naar Artsen Zonder Grenzen.