Gebande League of Legends-streamer had ban veel eerder verwacht

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gebande League of Legends-streamer had ban veel eerder verwacht

Wanneer je je op streaming-kanalen begeeft, is het wel zo netjes om je een beetje te gedragen. Een beetje geiten kan geen kwaad, maar wanneer je acties kwaadwillend zijn, kan dat gevolgen hebben, zo ook voor League of Legends-streamer Tyler1. Dat hij dan ook een perma-ban heeft opgelopen, vindt hij logisch, alleen vindt hij dat dat veel eerder had moeten gebeuren.

De populaire streamer Tyler1 heeft in een elf minuten durende verklaringsvideo laten weten de actie van Riot Games wel te begrijpen, behalve dat ze er niet veel eerder mee zijn begonnen. Tyler1 kreeg onlangs van de ontwikkelaar bericht dat al zijn accounts gebanned werden en dat hij League of Legends nooit meer mag spelen. Mocht hij proberen via een ander account alsnog in te loggen op de servers, dan zou ook dat account verbannen worden.

De actie van Riot Games is een logisch gevolg van het gedrag van Tyler1 op de servers, waar hij opzettelijk probeerde om de game en de ervaring van andere spelers online te verpesten. Gek genoeg zijn het juist deze acties die hem de nodige aandacht en fans opleverden. De keuze van Riot Games om hem te verbannen van de servers werd dan ook gemengd ontvangen.

Gek genoeg lijkt Tyler1 de straf te accepteren. Hij snapt het allemaal wel, behalve de tijd die Riot nam om in actie te komen. Enkele quotes uit de video maken dat al snel duidelijk.

Hoe voel ik me daaronder? Meh, ik zag het aankomen.

Als je eens alle dingen wist die ik gedaan heb…woo. Ze waren nog aardig tegen me in die post, laat me je dat vertellen.

Mijn probleem met dat is: Ik vind dat Riot me veel eerder had moeten bannen als ze dat van plan waren.

Het is een permanente ban. Ik kan het niet omzeilen door een ander IP-adres, mijn account te veranderen, mijn namen te verbergen met overlays. Nee, dat werkt allemaal niet. Als ik op enig account speel, word ik verbannen door Twitch.

Toch laat Tyler1 het er niet helemaal bij zitten. Intussen heeft hij aangegeven andere games te gaan streamen en bij Twitch te hebben aangevraagd of hij andere League of Legends-spelers mag ‘coachen’. Tot op heden heeft hij daar nog geen uitsluitsel over gekregen.