Gears of War verschijnt binnenkort op het witte doek

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Gears of War verschijnt binnenkort op het witte doek

Over vijf dagen ligt Gears of War 4 in de winkels voor de Xbox One en pc en kunnen we weer verder met een verhaal van de hooggewaardeerde franchise. In een vier uur durende livestream die geheel in het teken staat van de nieuwste game is er echter ook nieuws losgelaten over een eventuele speelfilm van Gears. 

CEO van ontwikkelaar The Coalition Rod Fergusson maakte in de livestream bekend dat Universal Studios is begonnen met de ontwikkeling van een Gears of War-film. Volgens Fergusson zal de film een compleet nieuw verhaal bevatten, omdat je “niet gewoon een film kan maken van een game”.

Met de Gears of War-franchise hebben we nu een heleboel materiaal om een goede film op te baseren. Het is echter wel belangrijk er een meeslepend verhaal van te maken, zodat het mensen trekt. Als je een deel van de franchise zou omtoveren tot film, gaat deze zeker niet succesvol zijn.

Fergusson zegt er wel nadrukkelijk bij dat de film van Microsofts franchise zich nog in een vroeg stadium bevindt en dus nog niet weet wie de film schrijft, wie de regisseur is, wanneer de film klaar zal zijn en welke acteurs en actrices we kunnen verwachten op het witte doek. The Coalition werkt al wel samen met producent Scott Stuber die gewerkt heeft aan films zoals Ted, A Million Ways to Die in the West en Safe House.