Gears of War 4 verschijnt misschien eerder

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gears of War 4 verschijnt misschien eerder

Het lijkt erop dat de releasedatum van Gears of War 4 vervroegd is. Tijdens een livestream hebben vertegenwoordigers van Microsoft gezegd dat de game wellicht uitkomt aan het einde van het derde kwartaal van 2016, in plaats van rond de feestdagen.

De Gears of War-serie was ontzettend belangrijk voor Microsoft en de Xbox 360. Het was één van de eerste games die echt liet zien waar de generatie consoles destijds toe in staat was en Microsoft hoopt dat met Gears of War 4, het eerste deel voor de Xbox One, opnieuw te bewijzen. Tot nu toe hanteerde Microsoft een releasedatum van “feestdagen 2016”, maar daar lijkt verandering in te zijn gekomen. Gisteren presenteerde Microsoft een stream met nieuwe informatie over Gears of War 4. Er werd uiteindelijk niet veel nieuwe informatie gegeven, naast het feitje dat 45% van de spelers van de Gears of War: Ultimate Edition nieuw is bij de franchise, maar er werd wel vermeld dat de releasedatum nu ergens in de herfst (of derde kwartaal) van dit jaar zal zijn.

Dit betekent dat Gears of War 4 in het beste geval uit zal komen in de maanden van november, oktober of misschien zelfs september, in plaats van eind december. De uitspraak moet wel met een korrel zout genomen worden, aangezien er nog niets officieels van Microsoft is gekomen, maar het is in ieder geval een goede indicatie. Daarnaast is het ook eens goed om te horen dat er een game mogelijk vervroegd wordt, tussen al het nieuws van games die uitgesteld worden.