Gears 5 krijgt een map builder voor Escape-modus

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Gears 5 krijgt een map builder voor Escape-modus

Tijdens de E3 heeft Microsoft een nieuwe modus aangekondigd voor Gears 5: Escape. In deze modus moeten drie spelers samenwerken om te ontsnappen aan een horde van Swarm en een giftige gaswolk. Nu blijkt dat spelers ook zelf levels kunnen maken voor de modus, maar wel met een belangrijke voorwaarde.

IGN meldt dat de nieuwe Escape-modus voor Gears 5 niet beperkt wordt tot een enkel level. In plaats daarvan zal The Coalition iedere week nieuwe levels toevoegen aan de game, gebaseerd op een set tegels die de ontwikkelaar heeft gemaakt. In de nieuwe 2D Builder kunnen spelers zelf levels maken, items plaatsen en vijanden positioneren, maar met een belangrijke voorwaarde: ze moeten zelf het level minimaal een keer uitspelen voordat ze het mogen delen met andere spelers.

Naast meer details over de map-builder, geeft het stuk van IGN ook meer informatie de Escape-modus zelf. Zo kan de modus meerdere ‘hoofdstukken’ hebben: gebieden waar de speler doorheen moeten gaan waartussen schuilplaatsen zitten zoals bijvoorbeeld ook in Left 4 Dead het geval was. De level-builder verschijnt met 65 verschillende tegels, twee verschillende stijlen, alle wapens en alle niet-eindbaas vijanden. Daarnaast zijn er plannen vanuit The Coalition om later nog extra tegels, voorwerpen en andere onderdelen toe te voegen.

Gears 5 ligt op 10 september in de winkels, maar spelers met Microsoft’s Xbox Game Pass Ultimate kunnen de game al eerder spelen. Op onze game-pagina lees je meer over de titel.