Gearbox Software krijgt een tweede studio

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Gearbox Software krijgt een tweede studio

Afgelopen woensdag werd bekend dat Bethesda ging uitbreiden met een extra locatie en vandaag blijkt dit ook het geval te zijn voor Gearbox Software. De studio die vooral bekend is van Borderlands en het aankomende Battleborn gaat een nieuw kantoor openen in Quebec, Canada.

Het ging al een tijdje goed met Gearbox, want het hoofdkantoor in Frisco, Texas is al eerder uitgebreid. Met de nieuwe studio in Quebec, die de naam Gearbox Studios Quebec zal krijgen, wil Gearbox met nieuw talent buiten Texas werken aan nieuwe games volgens de CEO Randy Pitchford.

Het is onze missie om met de nieuwe studio de wereld te vermaken. We zijn nu bezig met het aannemen van personeel en we verwachten begin 2016 een team bij elkaar te hebben waarmee we triple-A producties kunnen starten. We hebben het geluk dat er veel vraag is naar onze producten en franchises en het is de uitdaging om aan deze vraag te voldoen. We kijken nu vooruit met deze nieuwe stap en proberen te streven naar geweldige games die we kunnen maken met behulp van talenten buiten Texas.

De nieuwe studio zal onder leiding staan van Sebastien Caisse en Pierre-Andre Derry. Laatstgenoemde is verantwoordelijk geweest voor de art direction in verschillende games van Activision, waaronder Skylanders en World of Warcraft. Het is niet duidelijk welke games als eerste worden gemaakt door Gearbox Studios Quebec al zijn er wel een aantal geruchten, zoals een nieuwe Brothers in Arms, Duke Nukem en natuurlijk Borderlands 3.