Gearbox neemt, in samenwerking met TotalBiscuit, afscheid van G2A

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Gearbox neemt, in samenwerking met TotalBiscuit, afscheid van G2A

Na een wijziging in het contract tussen Gearbox Publishing en G2A, gaan de twee met de release van Bulletstorm: Full Clip Edition hun eigen weg op. De wijziging doelde er namelijk op dat G2A ter bescherming van de klanten haar minder legale praktijken opschortte. Geen antwoord is ook een antwoord en de partnerschap tussen Gearbox en G2A is nu voorbij.

G2A staat bij sommigen al langer bekend vanwege de niet helemaal legale praktijken waarmee de website geassocieerd wordt, maar blijkbaar wist niet iedereen dit. Game-criticus John “TotalBiscuit” Bain staat al langer bekend om zijn gedachten rond klantenbescherming. Hij deelde na het nieuws van het contract tussen Gearbox en G2A opnieuw zijn mening op Twitter, niet denkend dat dit effect zou hebben.

Gearbox had het bericht echter gezien en nam contact op met de YouTuber. Het bedrijf wilde niet aan zulke praktijken meewerken, maar wilde weten of TotalBiscuit bewijs had van zijn claims. Eenmaal overtuigd, wijzigde de uitgever samen met TotalBiscuit het contract met G2A. Zo moest de website onder andere het klantenbescherming-programma met een openbare statement gratis maken. Momenteel is dit namelijk een maandelijks abonnement.

Toen bleek dat G2A niet van plan was om aan deze eisen te voldoen, had Gearbox het recht om hun partnerschap te verbreken. Uit een interview met Polygon bleek dat de uitgever dit inderdaad gedaan heeft. G2A zelf heeft aangegeven in gesprek te zijn gegaan met het bedrijf. Meer nieuws hierover volgt na dit weekend.