Gearbox bevestigt: Borderlands 3 komt op 13 september

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Gearbox bevestigt: Borderlands 3 komt op 13 september

Na eerdere geruchten deze week heeft Gearbox bekendgemaakt dat Borderlands 3 officieel op 13 september zal verschijnen. Dit maakte de uitgever middels een nieuwe trailer voor de game bekend, waarbij we ook meer informatie krijgen over de game.

In een nieuwe trailer voor Borderlands 3 maakt Gearbox Software bekend dat de nieuwe loot-shooter op 13 september in de winkels zal liggen voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De pc-versie zal daarbij de eerste zes maanden exclusief te koop zijn in de Epic Games Store.

https://www.youtube.com/watch?v=JiEu23G4onM

Ook hebben we dankzij een post op de officiële PlayStation Blog meer informatie over de game gekregen. In Borderlands 3 maken we kennis met vier nieuwe Vault Hunters: Moze, Amara, Zane en FL4K. Moze is een vlotte vechter met toegang tot een eigen mech wanneer ze meer vuurkracht nodig heeft, terwijl Amara een Siren is met magische krachten. Zane is een semi-gepensioneerde huurmoordenaar met toegang tot allerlei gadgets. FL4K ten slotte is een reizende robot en wordt vergezeld door een van zijn getrainde huisdieren.

Daarnaast weten we nu meer over de slechteriken uit de trailers, bekend als de Calypso Twins. Dit tweetal probeert de verschillende groeperingen van bandieten bij elkaar te brengen om een ultieme kracht in handen te krijgen. Aan jou natuurlijk de taak om ze te stoppen.

Net als de voorgaande delen krijgt Borderlands 3 de mogelijkheid om met z’n vieren co-op te spelen. Daarbij hoeven spelers niet op gelijk niveau te zijn. De game zal per persoon schalen, zodat het altijd leuk is om te spelen. Daarbij krijgt de game nu de mogelijkheid om spelers een individuele loot-stroom te geven, zodat andere spelers er niet met je loot vandoor kunnen gaan. Mochten spelers daar behoefte aan hebben, dan kan dit ook weer uitgezet worden.

Borderlands 3 ligt zoals eerder aangegeven vanaf 13 september in de winkel voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.