Geannuleerde Xbox 360-game Mega Bloks Halo opgedoken

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Geannuleerde Xbox 360-game Mega Bloks Halo opgedoken

Het had niet veel gescheeld of we hadden met een LEGO-achtige Halo-game aan de slag gekund. Het vorige jaar ter ziele gegane N-Space kreeg in 2013 namelijk de opdracht om een game voor de Xbox 360 te ontwikkelen, gebaseerd op de Halo-franchise en de tegenhanger van het populaire Deense speelgoed, Mega Bloks.

In de verschenen video zien we hoe Master Chief de Covenant te lijf gaat, terwijl hij gebruik maakt van verschillende voertuigen en de bekende Halo-wapens. Dat laatste blijkt volgens Andrew Borman, oprichter van het YouTube-kanaal PtoPOnline en voice-over gedurende het filmpje, dè reden te zijn waarom niet LEGO maar Mega Bloks met de licentie aan de haal ging. De Deense speelgoedgigant wil geen speelgoed ontwikkelen waarin echt lijkende wapens voor komen.

De beelden tonen een speelbaar level dat zo goed als af is. Voorzien van iets fellere kleuren en een meer tekenfilm-achtig uiterlijk oogt het geheel een stuk kindvriendelijker dan de volwassen Halo-delen, maar blijft het allemaal erg herkenbaar. We zien wat platform-gameplay voorbij komen, wat puzzel-elementen en een split-screen optie. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om te bouwen, net als in de LEGO-games. We zien dat er afweergeschut kan worden neergezet en dat er muren kunnen worden gebouwd voor dekking, zolang je maar voldoende blokjes verzamelt. Zelfs de voertuigen als de Warthog kunnen uitvoerig worden aangepast.

De makers waren ook al een heel eind op weg met de zogenaamde ‘Besiege Mode’, een spelmodus waarin je je basis voorziet van een goede verdediging terwijl je golven tegenstanders van je af slaat.

Een exacte reden voor het staken van de ontwikkeling wordt in het filmpje niet gegeven.