Geannuleerde Darth Maul-game krijgt tweede kans

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Geannuleerde Darth Maul-game krijgt tweede kans

Darth Maul, de slechterik uit Star Wars Episode 1: The Phantom Menace zou zijn eigen game krijgen, maar die werd geannuleerd. Nu probeert hetzelfde team het nog een keer om te kijken of het dit keer wel lukt.

De bedoeling was om een game te maken gebaseerd op de slechterik uit de eerste Star Wars-film: Darth Maul. De game zou uitkomen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de Wii U. De reden waarom de game werd geannuleerd is niet duidelijk, maar het bestaan van de game kwam pas aan het licht in 2014, toen het in een verslag vermeld stond. De game zou gemaakt worden door Red Fly Studio, dezelfde studio die het nu op een onafhankelijke manier probeert. De CEO van Red Fly Studio, Dan Borth, heeft in een Reddit AMA (Ask Me Anything) sessie geantwoord op een aantal vragen.

We werken momenteel aan een demo voor de nieuwe consoles, die we willen laten zien aan de mensen in hoge posities. We hebben veel van onze vrije tijd in de demo gespendeerd. We hopen dat het goedkomt, aangezien de game oorspronkelijk is geannuleerd. Maar het is iets dat we graag terug willen zien komen. We moeten indruk weten te maken met de demo en ik denk dat we bijna op dat punt zijn. Maar het is hoe dan ook niet aan ons om de keuze te maken.

Een van de vragenstellers confronteerde Borth met het feit dat hij een game aan het maken is gebaseerd op de Star Wars Prequel-Trilogy: een drietal films dat nou niet bepaald positief is onthaald. Was het wel een slim idee om hier tijd en moeite in te steken?

Dat is een heel goed punt. Ik weet niet hoe groot de kans is dat dit doorgaat. Zelfs als het niet doorgaat, kunnen we de gameplay behouden en de game re-skinnen voor een andere Star Wars-gerelateerde game.

Veel fans zijn het er wel over eens dat als er iets was dat de drie Star Wars prequels goed deden, dat dat Darth Maul (gespeeld door de Engelse Ray Park) uit The Phantom Menace was. Maar zelfs die fans moeten niet al te hard van stapel lopen. Volgens Borth zou deze game weer een prequel vormen op de eerste prequel-film. Het zou het verhaal vertellen van hoe Darth Maul, Darth Maul werd.