GC Replay – Week 37 2014

GC Replay – Week 37 2014

Week 37 stond natuurlijk in het teken van Destiny, de grote ‘next-gen’ knaller waarmee velen de overstap richting een XboxOne of PlayStation 4 hebben gemaakt. Dat was echter niet alles, want natuurlijk verschijnt de best verkopende game van de previous gen natuurlijk ook nog voor onze nieuwe consoles en is er een bepaald voetbalspelletje dat een nieuw deel krijgt, lees er meer over in de Pixel Vault Replay, week 37.

37-3
Dax Pegels – Er is iets wat mij de laatste tijd mateloos irriteert aan de Game community. Het is normaal dat er een rivaliteit is tussen mensen met een verschillende voorkeur voor een console of als je geen console wilt, de PC. Maar de laatste tijd loopt het de spuigaten uit. Op vele post over welke console dan ook zie ik commentaar over dat de andere console beter is en dan gaat de “master race” zich er mee bemoeien en dat is het glazuur op de verbitterde game taart. Wat is er met de tijd gebeurd dat het niet uitmaakte wat je had, maar dat je vol overgave kon vertellen over hoe cool dat ene spelletje was wat je speelde op de eerste Playstation? Of dat je een PC game had die zo’n goed verhaal haddat je het aanraadde bij iedereen? De laatste tijd hoor ik alleen maar dat de graphics hier of daar veel beter zijn. Ik hoor veel te weinig over hoe tof eengame was. Dat het verhaal gaaf was, of de muziek er mooi. Kom op, we zijn allemaal gamers laten we gewoon van onze dingen genieten.

37-2

Marko Mikic – Met de recente aankondiging van Rockstar konden we allemaal de releasedata van next-gen GTA V in onze agenda zetten. Na een hoop geruchten omtrent de release verschafte de sterontwikkelaar eindelijkwat duidelijkheid. 18 november is de dag waarop alle PS4- en Xbox One-bezitters zich een dagje ziekmelden om opnieuw voet te zetten in de, nu opgepoetste, wereld van GTA V. De consolebezitters stappen vroeg in het vliegtuig naar Los Santos, terwijl PC-gamers alwéér de dupe zijn van een vertraagde vlucht. Die vertrekt maar liefst twee maanden later (wegens technische moeilijkheden?) op 15 januari 2015. Rockstar maakt er een kunstje van om PC-bezitters altijd langer te laten wachten op hun sublieme open-wereldgames. Moet dat nou echt? Hoe moeilijk kan het zijn om met de mankracht die Rockstar heeft een degelijke PC-port op tijd te fiksen? Zeker nu de architectuur van de PS4 en Xbox One nagenoeg hetzelfde is als die van een moderne PC zou je denken dat het een koud kunstje is de game over te zetten. Achja, tenminste is het nu in ieder geval zeker dat de game überhaupt nog het levenslicht ziet op de PC.

37-1
Mick Mannheims – Week 37 2014 zal de game-geschiedenis ingaan als de week waarin de 500 miljoen dollar kostende game Destiny het daglicht heeft aanschouwd en menig PlayStation en Xbox heeft gepenetreerd. Ook ik kon natuurlijk niet onder de hype uit en inmiddels rent er een Warlock met mijn gamertag bovenzijn hoofd over de velden van Venus. Toch moest deze Warlock de velden van Venus één dag na de release verruilen voor een ander veld, namelijk de groene grasmat van de Engelse voetbalclub Liverpool! Jaja, het aftellen is nu echt begonnen voor de footie-fans, want de FIFA 15 demo heeft FIFA 14 uitgezwaaid en maakt ruimte voor de game die mij, in het seizoen 2014-2015, afgerond op hele uren, 1268 uren zal gaan kosten van mijn leven. Niet alleen mij, maar heel veel anderen die de combi van voetbal en gamen, maar al te goed vindt smaken.

Ik, en met mij heel veel anderen, waren vrij sceptisch over de vernieuwingen die worden geïntroduceerd in FIFA 15. De nadruk zou komen te liggen op emotie en andere kleine details. Nou, ik kan je vertellen dat ik maar al te veel genoten heb van de demo en met name van de emotie en kleine details. Ongelooflijk hoe dat soort zaken de gameplay en sfeer zo’n twist kunnen geven,waardoor de algemene ervaring stijgt tot een ongeëvenaarde hoogte. Voor nu laat ik het hierbij en iksluit af met de kanttekening dat ik me goed realiseer dat het een demo is en dat het uiteindelijke resultaat een kwestie van afwachten is. Oke, nu ga ik echt mijn mond houden! Benieuwd naar mijnverdere bevindingen? Check dan in week 39 mijn review van FIFA 15!