GC Kerstspecial: Tips voor onder de boom – Xbox One

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
GC Kerstspecial: Tips voor onder de boom – Xbox One

Als je momenteel naar buiten loopt, zou je het qua temperatuur absoluut niet zeggen, maar ‘ho ho ho kinders, het is zo goed als kerstmis’. Tijd om de koelkast weer vol te stouwen met alles wat lekker en eetbaar is en je tuin of huiskamer weer zo vol lampjes te hangen dat je kilowattuur-meter sneller draait dan een CD speler. Uiteraard is het hele feestje niet compleet zonder de geur van boomhars, die veroorzaakt wordt door een verse kerstboom. Allemaal leuk en aardig zo’n boom, maar er horen wel presentjes onder. Laat de beste mensen van Pixel Vault je keuze wat vergemakkelijken in het kiezen van hét cadeau waarmee je de blits maakt, mits je een Xbox One hebt. We gaan vijf cadeautips op een rijtje zetten, voor elk budget wel iets.

Kerst_P_PlayChargeKit

Microsoft Play & Charge Kit €22,99

Nu zal menig gamer gedurende de avonduren druk bezig zijn met het verorberen van de nodige spijzen, overdag dienen de nodige uurtjes gestoken te worden in het verzamelen van achievements en meer van dat soort spul. Zo’n queeste vergt al gauw de nodige reserves van je controllers batterijspanning en er is niets zo vervelend als midden in je killstreak een falende controller in je handen te hebben. Vergeet het gewissel van die penlites en ga voor “unlimited powerrrr” met Microsofts Play & Charge Kit, waarmee je je controller van een accu voorziet die je keer op keer kan opladen, zelfs gedurende je potje gamen. Voor de prijs hoef je het niet te laten. De kit is bij de betere zaken verkrijgbaar voor €22,99. Score!

Kerst_P_Chatpad

Xbox One Chatpad €34,95

Chatten is fun, ook op de Xbox One. Nu is niet iedereen in het bezit van een hippe headset of even kundig met de analoge sticks van de controllers om een heel diepgaand gesprek nog leuk te houden. Speciaal voor die groep mensen heeft Microsoft ook voor de Xbox One controller een heus chatpad op de markt gebracht, een toetsenbordje dat precies onder je controller past. Zo hoef je niet meer oneindig lang te doen over het typen van “pas op, er staat een vijand achter je”. Nu is de chatpad nog steeds niet de allerbeste oplossing, maar het is alvast een hele stap vooruit. Al deze knopjes zijn binnen duimbereik voor het bedrag van €34,95.

Kerst_P_XboxLive

Xbox Live Gold vanaf €19,99

Lekker op de bank zitten en je laten onderdompelen in de campaign van een game is natuurlijk een manier om enkele uurtjes te slijten, maar de meeste games voor de Xbox One komen toch het beste tot hun recht in de multiplayer modus. Laat het nu zo zijn dat je daar wel een lidmaatschap voor moet afsluiten bij Xbox Live. Een prepaid kaart voor Xbox Live Gold is dus vrijwel altijd een welkom presentje bij de Xbox gamers. Voor het bedrag van €19,99 ben je 3 maanden onder de pannen, maar kun je het veroorloven om €59,99 te spenderen, dan heb je iemand voor een heel jaar voorzien van de volledige multiplayer-ervaring. Daarbij krijgt iedereen met Xbox Live Gold ook nog eens iedere maand een paar gratis games. Win-win.

Kerst_P_EliteController

Xbox One Elite Controller €149,99

Wanneer de persoon die je probeert te verrassen met een tof cadeau al een Xbox One bezit, dan heeft deze gegarandeerd ook al een controller, of zelfs twee. Maar wat als je nu een controller kan schenken die nóg beter is dan die hij of zij al heeft? Nou ja, dat kan, met de Xbox One Elite Controller. Deze door Microsoft ontwikkelde controller is de absolute crème de la crème wanneer het aankomt op hardware met net dat beetje meer. Vervaardigd uit duurzame materialen en de nodige extra knoppen die ook nog eens zelf in te stellen zijn vormt deze controller een must voor een ieder die het maximale uit zijn console wil weten te halen. Goedkoop is de controller niet, want het gaat je een slordige €150 kosten, maar hij is het zeker waard.

Kerst_P_TurtleBeach

Turtle Beach Elite 800 headset €299

Nu hebben we bijna alles wel zo’n beetje gehad. Van controllers tot chatpads en alles wat er tussen valt, maar over headsets hebben we het nog niet echt gehad. Een headset is uiteraard voor de gamer, maar ook voor de rest in huis, hartstikke praktisch. De gamer zelf kan er handig op los keuvelen met zijn vrienden en de nodige strategische plannen opstellen terwijl de rest van het gezin niet in de oorverdovende herrie hoeft te zitten. Nu is het wel zo voornaam om een degelijke headset te nemen. Mogen wij van Pixel Vault de Turtle Beach Elite 800 aanraden? We hebben deze headset zelf uitvoerig mogen testen, en we kunnen je vertellen dat deze goed beviel. Schrik niet, de headset kost wel bijna €300, maar daar heb je wel een stille huiskamer voor terug, mits de gamer in kwestie niet te hard schreeuwt omdat het eventjes niet lukt.