GC Kerstspecial: Tips voor onder de boom – pc

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
GC Kerstspecial: Tips voor onder de boom – pc

Gamers mogen best eens verwend worden met een cadeautje, ook al zitten we vaak op een studeerkamer achter de pc te genieten van de nieuwste games. Al helpt Valve de pc-community vaak al goed op weg met de Steam Sales rond de Kerst, zijn er nog meer dingen te verzinnen om je zoon, dochter, buurvrouw, vriend(in) of oom mee te verwennen. Tim geeft je vijf tips waarmee je een pc-gamer ontzettend blij kan maken.

Steam Machine  €599+

Ken je iemand die maar al te graag pc-games speelt, maar een hekel heeft aan het relatief kleine scherm? Zou die persoon niet veel liever pc-games spelen op zijn grote tv-scherm? Voor de mensen onder ons die een hele lading centen te besteden hebben met de Kerst, bieden de Steam Machines van Valve een uitkomst. Variërend van prijs en kwaliteit kan je voor een paar honderd euro al terecht en heb je een Steam Machine die qua kracht gelijk staat aan, of beter is dan, de PlayStation 4 of Xbox One. Die ene fanatieke pc-gamer kan dan vanuit zijn luie bank zijn favoriete pc-games spelen want zijn hele Steam bibliotheek gaat met hem of haar mee. Je zou kunnen kiezen voor een Steam Link, maar alle connaisseurs weten natuurlijk dat dat niet telt!

Steam Machine 
 Pixel Vault

The Witcher Trilogy Pack €79,99

Winnaar van meer dan 250 awards, een aantal perfecte scores, miljoenen mensen die de game inmiddels in huis hebben: The Witcher 3. Volgens sommigen de beste game van het jaar, volgens bijna iedereen de beste RPG van 2015. Zelfs wij van Pixel Vault beloonden de game eerder dit jaar met en 95 waardoor de game makkelijk een van de hoogst scorende games van het jaar is. Probleem is alleen: je hebt de vorige twee games niet gespeeld en bent bang dat je niets van het verhaal snapt. In dat geval zijn je zorgen voorbij, want er is een handige trilogie-set te koop van alle The Witcher-games. Alle drie de games voor een zacht prijsje. Drie toppers in hun eigen recht, zodat je aan één stuk door monsters kan verslaan, experience points kan vergaren en meerdere dames het hof kan maken.

The Witcher 3 
 Pixel Vault

Far Cry 4 €39,99

Ben je dat gezanik over de definitie van waanzin helemaal beu, maar wil je nog wel een Far Cry-game spelen? Waarom niet Far Cry 4? Toegegeven, Far Cry 4 maakte een minder grote indruk dan zijn voorganger want toen het uitkwam leek het stilletjes onze huisjes voorbij te sluipen. Desalniettemin is Far Cry 4 meer dan een degelijke shooter, eentje die zich afspeelt in een gebied waar nog niet veel games hebben plaatsgevonden. Het biedt veel plekken om helemaal los te gaan en veel vijanden te voorzien van extra luchtgaten. En zeg nu eerlijk: in hoeveel andere games kan je schietend op een olifant dorpjes platwalsen? Inderdaad: dat zijn er bar weinig.

Far Cry 4 
 Pixel Vault

Fallout 3 (GotY Edition) €9,99/€19,99

Een van de klappers van deze tijd (en 2015 in het algemeen) is natuurlijk Fallout 4. Maar met een nieuwe game komt een hoger prijskaartje en misschien heb je dat niet te besteden, of weet je niet zeker of degene waar je Fallout 4 voor wil kopen het wel leuk gaat vinden. Gelukkig zijn er altijd nog de vorige delen in de Fallout-serie. Op Steam is Fallout 3 GotY Edition te koop voor maar €19,99 en met de Steam Sale tijdens Kerst en nieuwjaar nog goedkoper. Deze versie bevat Fallout 3 en alle DLC die voor de game is uitgekomen. Mocht dat nog aan de dure kant zijn, kan je altijd nog alleen Fallout 3 kopen zonder DLC, voor de helft van de prijs. Mocht dat in de smaak vallen, is de stap naar meer Fallout makkelijk gemaakt!

Fallout 3 
 Pixel Vault

Savant – Ascent €1,99

Het kan zijn dat je tijdens deze periode geen groot budget hebt. Kan je voor een paar euro nog steeds een gave game kopen? Jazeker! Savant – Ascent is een korte, maar ontzettend toffe game die je voor lange én korte periodes kunt spelen. De bedoeling van de game is te overleven terwijl je zo hoog mogelijk probeert te komen in een toren. Dat terwijl je jezelf verdedigt tegen steeds sneller spawnende vijanden. Tijdens het spelen kan je delen van LP’s verzamelen. Bij vier delen heb je een nieuw nummer bij elkaar. Die nummers kan je selecteren als achtergrondmuziek zodat je wat te kiezen hebt, maar heeft ook invloed op de gameplay. Het is twitch-gameplay in optima forma, zonder ooit belachelijke bullet-hell-achtige vormen aan te nemen. Dit gebeurt allemaal terwijl je probeert niet los te gaan op de haast goddelijke soundtrack. Savant  – Ascent is vrij kort, de game kent niet veel levels, maar je zal vaak teruggaan om je score te verbeteren, te genieten van de simpele doch doeltreffende gameplay en te luisteren naar de uitstekende soundtrack.

Savant - Ascent 
 Pixel Vault