GC Kerstspecial: Tips voor onder de boom – Handhelds

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
GC Kerstspecial: Tips voor onder de boom – Handhelds

Zoals ze bij Radio 538 momenteel zingen: Het is pas kerstmis als Mariah Carey op de radio is. Dat is dan ook het maximale dat dit jaar als kerstmis zal voelen, want op sneeuw moet je niet rekenen. Toch zijn er genoeg andere redenen om een kerstboom te zetten, met als voornaamste reden natuurlijk cadeaus! Mocht je met de kerstdagen maar weinig thuis zijn, ook dan is er genoeg te kiezen. Hier zijn onze vijf cadeautips voor de gamer met een voorliefde voor handhelds!

Kerst_Memorycard

Memory Cards voor je handheld €20,- – €40,- 

Wie dacht dat memory cards helemaal uit de tijd waren, moet maar eens op stap gaan met een handheld zoals de PlayStation Vita of de Nintendo 3DS. Niets is zo handig als je games digitaal kopen en die rechtstreeks op je handheld downloaden. Geen gedoe met losse cartridges meer, mits je voldoende opslaggeheugen hebt op je handheld. Gelukkig bieden zowel de Vita als de 3DS memory cards aan. Voor de Vita moet je Sony’s eigen speciale memory cards hebben, waarbij je al snel 40 euro kwijt bent voor 16GB opslaggeheugen. De 3DS daarentegen ondersteunt standaard Micro SD-kaartjes, waardoor je voor minder het dubbele geheugen in huis hebt. Maar wat je er ook voor betaalt, de kaartjes zijn een must voor iedere mobiele gamer.

Kerst_Xenoblade

Xenoblade Chronicles €50,-

Mocht je het geluk hebben om tijdens de feestdagen ook nog vakantie te hebben, dan moet je natuurlijk wat te doen hebben. Nintendo bracht daar dit jaar de perfecte oplossing voor: Xenoblade Chronicles 3D voor de 3DS. Reken er maar op dat je er niet twee maar ruim twintig saaie kerstdiners mee doorkomt. Een duidelijke must voor fans van het JRPG-genre in het bezit van een New 3DS. Let wel op: je hebt echt een New 3DS nodig om de game te kunnen spelen. Mocht je die niet hebben… tja: maar hopen dat die ook onder de kerstboom ligt?

Kerst_RazerHammerhead

Razer Hammerhead in-ear headset €70,-

Niet alleen tijdens de feestdagen, maar ook in het nieuwe jaar zul je naar alle waarschijnlijkheid genoeg tijd buitenshuis doorbrengen. Doe je dat niet, dan is dat meteen een goed voornemen. Maar doe jezelf en je medereizigers een plezier en schaf een fatsoenlijke set oordopjes aan om goed van je gamegeluid te genieten. Neem bijvoorbeeld de Razer Hammerhead in-ear headset, een set kwalitatieve in-ear oordoppen die je niet alleen op je handhelds kunt gebruiken, maar ook gewoon in je smartphone kunt stoppen. Kwijtraken doe je ze ook niet, want de headset is voorzien van de kenmerkende groene Razer-kleur in de bedrading. Zelfs in de donkere dagen zul je opvallen!

Kerst_Persona4DAL

Persona 4: Dancing All Night €40,-

Je hebt van die kerstman nieuwe oordoppen gekregen? Wat toevallig. Of je hebt ze voor jezelf gekocht. Dat kan natuurlijk ook. Je moet in ieder geval een game hebben waarbij je goed van dat geluid kunt genieten en Atlus kwam recent met de perfecte oplossing: Persona 4: Dancing All Night. Funky beats, een leuk verhaal en een dansgame waarbij je zelf alleen maar op de juiste knoppen hoeft te drukken. Dé formule om de donkere dagen toch nog wat gezelligheid en kleur te geven. Plus een goed excuus om je Vita weer eens af te stoffen.

Kerst_3DSReaderWriter

Nintendo 3DS NFC Writer / Reader €25

Ondertussen alle amiibo al in je collectie, maar nog altijd geen New 3DS? Je kunt natuurlijk in de buidel tasten en de handheld aanschaffen. Of je koopt een Nintendo 3DS NFC Writer / Reader. Deze mini-portal geeft je de mogelijkheid om je amiibo toch gewoon in games te gebruiken zonder een New 3DS te hebben. En geef maar toe: de kerst kan niet meer stuk als je eindelijk je limited edition Mario-amiibo in Super Smash Bros. for 3DS kunt gebruiken!