Gathering Storm uitbreiding aangekondigd voor Civilization 6

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Gathering Storm uitbreiding aangekondigd voor Civilization 6

Klimaatverandering is een belangrijk onderwerp dat lang niet altijd genoeg aandacht krijgt. De nieuwe uitbreiding van Civilization 6 vraagt in ieder geval meer aandacht voor dit probleem, want Gathering Storm krijgen we te maken met overstromingen en moeten we rekening houden met CO2-uitstoot. Gelukkig kunnen we straks ook de Oosterschelde bouwen in de game.

De nieuwe uitbreiding voor Civilization 6, genaamd Gathering Storm, gaat zich vooral focussen op moeder Aarde en al haar natuurlijke fenomenen. Denk hierbij aan vulkanen, overstromingen, stormen en droogte. Dit heeft Lead Designer, Ed Beach, bekendgemaakt in een blog-post op de Civilization website. Gelukkig worden de spelers niet aan hun lot overgelaten, maar krijgen ze ook de middelen om zich te weren tegen deze natuurfenomenen.

Denk hierbij aan waterdammen, stormvloedkeringen en irrigatiesystemen. Daarnaast legt de game ook een nieuwe focus op de ecologische voetafdruk die je beschaving heeft op de aarde. De technologieën die je in je steden gebruikt, kunnen bijdragen aan de CO2 uitstoot. Wanneer deze niveaus te hoog worden, kunnen deze ervoor zorgen dat extreem weer vaker voorkomt. Gelukkig word je niet aan je lot overgelaten, want door middel van diplomatie kun je allianties sluiten met naburige landen om samen naar een milieubewuster bestaan te streven.

Dat betekent dat de diplomatieke overwinning terugkomt naar de game. Verder komen er acht nieuwe speelbare beschavingen bij, met in totaal negen nieuwe leiders. Er komen ook twee nieuwe scenario’s mee met de uitbreiding. Een daarvan richt zich op de pest die door Europa woedde in de veertiende eeuw. Het tweede scenario heeft de Eerste Wereldoorlog als thema.

Dit nieuwe avontuur is te spelen vanaf 14 februari 2019.