GameStop CEO verwacht komende jaren nieuwe consoles

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
GameStop CEO verwacht komende jaren nieuwe consoles

De laatste tijd zijn er veel geruchten over mogelijk nieuwe, verbeterde versies van de huidige PlayStation 4 en Xbox One. Paul Raines, de CEO van GameStop, zegt dat hij in de komende jaren een aantal nieuwe consoles verwacht.

Vergeleken met de vorige generatie zijn de Xbox One en PlayStation 4 nog relatief nieuwe consoles. Toch galmen er de laatste weken geluiden dat er van beiden nieuwe versies in het verschiet liggen. Consoles die in tegenstelling tot het verleden niet (alleen) dunner of betrouwbaarder zijn, maar ook over betere hardware beschikken. Paul Raines, CEO van de Amerikaanse winkelketen GameStop, lijkt in ieder geval deze mening te delen.

We anticiperen dat we een aantal nieuwe consoles zullen zien in de komende jaren. We praten er niet graag over omdat onze partners niet blij zullen zijn als we nu al in details gaan treden, dus laten we dat aan hen over.

GameStop is de grootste speler in de gamewinkels in de V.S. en heeft daar ook het een en ander te zeggen. Dat grote bedrijven kennis met hen delen is geen verrassing, maar de vraag blijft wel welke consoles hij bedoelt. De Xbox One en PlayStation 4 zijn nog geen drie jaar oud en normaal gesproken gaan consoles een jaar of zes mee. Het kan zijn dat hij niet de waarheid vertelt, maar onlangs kondigde Raines al aan dat de PlayStation VR uitgesteld zou worden, daags voordat Sony dat bevestigde.