GameSpy trekt eind mei de stekkers uit masterservers

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
GameSpy trekt eind mei de stekkers uit masterservers

GameSpy heeft bekendgemaakt dat het op 31 mei de stekkers uit de masterservers zal trekken. De servers, die tegenwoordig voornamelijk zorgen voor lobbies en matchmaking in oudere games, zullen dan definitief offline gaan. Een deel van de momenteel nog draaiende games zullen gemigreerd worden naar andere servers, terwijl hele oude games offline zullen gaan.

GameSpy zal voor veel gamers geen onbekende naam zijn en zorgde eind jaren 90 voor veel online servers waarmee gamers hun games online konden spelen. Momenteel draaien er nog steeds verschillende games op de servers van GameSpy zoals de ArmA-games, Red Dead Redemption en de originele Borderlands. Nieuwe games maken helemaal geen gebruik meer van de servers: in januari 2013 kondigde Glu Mobile, moederbedrijf van GameSpy, al aan geen nieuwe games meer toe te voegen aan de dienst.

Het is momenteel nog onduidelijk naar welke diensten verschillende games gaan migreren. Worden games niet gemigreerd, dan zullen de online onderdelen van een game stoppen met werken. Vooral bij oudere games waarbij het financieel onrendabel is om nog te migreren zal dit gebeuren. Met het offline halen van de masterservers zal de dienst die sinds eind jaren 90 actief was helemaal verdwijnen.