Gamescom kan nog groeien volgens organisatie

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gamescom kan nog groeien volgens organisatie

Tim Endres, project director bij de gamescom in Keulen stelt dat de beurs genoeg ruimte heeft om groter te worden. Met zijn 340.000 bezoekers per jaar is het al de grootste gamesbeurs ter wereld maar door het toevoegen van meer standhouders en het vergroten van de locatie kan dit nog groter aldus Endres.


“We hebben de ruimte om te groeien, er zijn meer hallen beschikbaar voor ons. Als we meer standhouders aantrekken komen er ook meer bezoekers. Er is niets beter dan de face-to-face ervaring”, aldus Endres, reagerend op een vraag of streaming media als Twitch en Youtube impact hebben op de bezoekersaantallen. “We werken samen met diensten als Twitch en de media maar de meeste waarde van gamescom zit in het er bij zijn. Het is de enige plek waar de handel en de media op dezelfde plek zijn als de gamers”.

Endres gaf ook aan dat hij verwacht meer grote aankondigingen en onthullingen te zien van bedrijven tijdens de gamescom hoewel momenteel de E3 nog steeds de voorkeur lijkt te hebben. De laatste was origineel bedoeld om uitgevers, ontwikkelaars en verkopers dichter bij elkaar te brengen. Gamescom heeft echter sinds het begin zijn deuren ook open gesteld voor de consument. Over de berucht lange wachtrijen zei Endres: “Er zullen helaas altijd rijen staan. We werken er hard aan om er voor te zorgen dat iedereen de games kan spelen die ze willen spelen zonder te lang te moeten wachten.”.