Games with Gold voor december zijn bekendgemaakt

archief
Jordy Verlé op 20 januari 2020
Games with Gold voor december zijn bekendgemaakt

We tellen af naar de laatste dagen van november en naderen stilaan de kerstperiode. Tijd om de laatste Games with Gold bekend te maken van het jaar 2018. We sluiten het jaar af zonder AAA-games, maar eindigen wel met interessante indiegames. 

Naar goede gewoonte krijgen we aan het einde van de maand te horen wat de nieuwe Games with Gold zijn. Ook deze keer is dat niet anders. We sluiten het jaar af met twee titels voor de Xbox One, een Xbox 360- en een Xbox-game die backwards compatible zijn met de Xbox One. De games die we in december kunnen verwachten zijn:

Q.U.B.E. 2 (Xbox One)

De first-person puzzelgame is terug voor een tweede deel. In dit deel speel je als een archeologe die wakker wordt te midden van zanderig ruïnes. Aan jou om aan het puzzelen te gaan en de archeologe te helpen. Deze game is enkel beschikbaar voor de Xbox One en is van 1 tot en met 31 december gratis te downloaden.

Never Alone (Xbox One)

Never Alone is een puzzelplatformer waarin je in de voetsporten treedt van een Inuit-meisje met de naam Nuna en haar maatje in de vorm van een poolvos. De speler kan tussen beiden personages wisselen en moet diens samenwerking gebruiken om verder te komen. Deze titel is eveneens exclusief voor de Xbox One en is binnen te slepen van 16 december tot en met 15 januari.

Dragon Age 2 (Xbox One/ Xbox 360)

De actie en RPG-franchise Dragon Age keerde in 2011 terug voor een tweede deel. Spelers nemen de rol aan van Hawke en proberen samen met hem op te groeien van low life naar een legendarisch iemand die iedereen in de wereld van Thedas kent. De game is van 1 tot en met 15 december te downloaden en dankzij backwards compatibility zowel beschikbaar voor Xbox 360 als voor Xbox One.

Mercenaries (Xbox One)

Met Mercenaries gaan we iets verder terug in de tijd, namelijk naar het tijdperk waarin de Xbox en de PlayStation 2 regeerden. In dat tijdperk kwam de action-adventuregame Mercenaries uit, die spelers in het midden van een fictieve oorlog in Noord-Korea plaatst. De game is middels backwards compatibility te downloaden voor Xbox One. Dit kan van 16 tot en met 31 december.

Geen al te grote titels dus, al zal er zeker wel iets bijzitten dat interessant is. Vergeet zeker niet de huidige Games with Gold in je bibliotheek te stoppen voordat deze op 1 december verdwijnen.