‘Games kerstseizoen vol met bugs’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
‘Games kerstseizoen vol met bugs’

De games die rond Kerstmis worden uitgebracht zullen naar verwachting een hoop bugs en andere foutjes bevatten. Daarvoor waarschuwen gametestbedrijven. Uitgevers willen hun titels voor de kerst uitbrengen, omdat veel games dan als cadeautje voor familie of vrienden kan worden gekocht.

‘De tijd voor kerst zal niet anders zijn dan vorig jaar’, zei Chris Rowley van testbedrijf Pole to Win tegen MCV. ‘Consolegames zijn duur om te maken, dus het missen van een releasedatum is voor een uitgever niet aanvaardbaar. Day One patches zijn de laatste jaren de norm geworden om problemen aan te pakken, maar in werkelijkheid kost het vaak een aantal patches als de game in de ontwikkeling al achterloopt.’

Eind vorig jaar waren er vooral problemen met de games Halo: The Master Chief Collection, DriveClub en Assassin’s Creed: Unity. Dat is dit jaar waarschijnlijk niet anders. ‘Er zullen veel games worden uitgebracht met grote errors en bugs’, stelt Mathieu Lachance van testbedrijf Babel. ‘Het is onmogelijk om een foutloze game uit te brengen’, voegt hij daaraan toe. James Cubitt van testbedrijf Universally Speaking liet weten dat gameontwikkelaars en uitgevers wel beter omgaan met het probleem. ‘Het wordt beter, maar het probleem is verre van opgelost’, aldus Cubitt.