Gameplaybeelden Doom Eternal getoond op QuakeCon

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Gameplaybeelden Doom Eternal getoond op QuakeCon

Het jaarlijkse Bethesda-evenement QuakeCon vindt dit weekend weer plaats en dat betekent dat we een hoop nieuwe informatie krijgen over nieuwe games van de uitgever. Gisteren kregen we al een hoop nieuwe informatie over Fallout 76 en nu zijn ook de eerste gameplaybeelden van Doom Eternal getoond.

Nadat Bethesda Doom Eternal tijdens de afgelopen E3 aankondigde, krijgen we nu op QuakeCon de eerste gameplaybeelden te zien. De beelden tonen een aantal nieuwigheden. Zo ziet het armor van Doom Guy er anders uit, heeft hij de beschikking over de nodige nieuwe wapens en is hij een stuk leniger.

De belangrijkste nieuwe toevoegingen aan het arsenaal van Doom Guy bestaan uit de Meat Hook Mod voor de shot gun, een uitschuifbaar zwaard en een vlammenwerper. Vooral deze eerste ziet er interessant uit, omdat je hiermee naar vijanden toe kunt vliegen om ze van dichtbij onder vuur te nemen.

Aan het eind van de presentatie onthullen de makers nog een belangrijke nieuwe feature van Doom Eternal. Het is straks mogelijk om de singleplayercampagne van andere spelers te invaden als demoon. Op die manier kun je alleen of met een groep andere spelers het leven zuur maken.

Doom Eternal verschijnt in het voorjaar van 2019.