Gameplaybeelden Battlefield 1 singleplayer getoond

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Gameplaybeelden Battlefield 1 singleplayer getoond

De eerste gameplaybeelden van de singleplayer van Battlefield 1 zijn gisteren opgedoken. De beelden volgen na de eerste trailer van de singleplayer die we eerder deze week zagen.

De gameplaybeelden zijn verschenen op het YouTube-kanaal van Westie. De video begint met de sobere boodschap om bij na te denken:

Meer dan 60 miljoen soldaten vochten in ‘de oorlog om alle oorlogen te stoppen’. Het wist niets te stoppen. Maar de wereld veranderde voorgoed. Wat volgt zijn beelden van de frontlinie. Verwacht niet te overleven.

In de beelden zien we een gedeelte van de Storm of Steel tijdens een grootschalig gevecht tussen de Britse en Duitse troepen. Gedurende tien minuten zien we veel close-quarters gevechten, maar ook secties achter een stationair machinegeweer en in een tank.

Opvallend is dat wanneer je als speler doodgaat, de missie niet ten einde komt. In plaats daarvan zie je de naam van de gesneuvelde soldaat met zijn geboorte- en sterftejaar. Daarna schakelt de camera naar een andere soldaat en gaat het gevecht verder. Waarschijnlijk om duidelijk te maken dat de oorlog niet om één persoon draait en om je te laten realiseren hoeveel soldaten zijn gesneuveld.

Storm of Steel zal een van de missies zijn die in de Early Access-versie van Battlefield 1 zit die op 13 oktober beschikbaar zal zijn voor gebruikers van EA Access en Origin Access. De volledige game zal op 21 oktober in de winkels liggen.