‘Gamen heeft weinig invloed op scholieren’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
‘Gamen heeft weinig invloed op scholieren’

Volgens een grootschalig Brits onderzoek heeft gamen maar weinig invloed op scholieren. Niet-gamende kinderen bleken iets tevredener en iets socialer dan gamers, maar dat verschil was erg klein.

“De link tussen games en psychosociale aanpassing van scholieren tussen 10 en 15 jaar is heel zwak maar significant,” zegt onderzoeker Andrew Przybylski in het maandag gepubliceerde onderzoek in het wetenschappelijke tijdschrift Pediatrics.

Przybylski zegt in het onderzoek niets over oorzaak en gevolg. Hij constateert alleen dat kinderen die weinig gamen iets beter aagepast zouden zijn en minder problemen hebben met vriendschappen. In een interview met de Universiteit van Oxford zegt Przybylski dan games sowieso weinig invloed lijken te hebben op de levens van kinderen. Zaken als familie-omstandigheden, relaties op school en materiële situaties zijn volgens hem belangrijker.

Het onderzoek werd gehouden onder 5000 Britse scholieren tussen de 10 en 15 jaar. Volgens Przybylski was deze groep representatief voor die leeftijdsgroep in Groot-Brittanië.