GameCube-controllers kunnen nu ook op de Switch gebruikt worden

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
GameCube-controllers kunnen nu ook op de Switch gebruikt worden

Wanneer je Nintendo-fans vraagt wat hun favoriete controller is van de fabrikant, gaat het meestal tussen de N64- en de GameCube-controller. Laatstgenoemde heeft er nu een pluspuntje bij, want deze werkt sinds de vorige update namelijk ook op Nintendo Switch.

In firmware update 4.0 voor de Switch zaten een hele reeks aan verbeteringen die Nintendo allemaal netjes op papier heeft gezet. Echter zitten er een paar verstopte functies in, waaronder de mogelijkheid om je GameCube-controllers aan de Switch te koppelen. Het enige wat je nodig hebt, is de Wii U adapter, waarmee je op de vorige generatie Nintendo-console je GameCube-controllers kon koppelen.

Master Mewking ontdekte de functie per abuis en het is inmiddels al door verschillende mensen getest. Het enige wat je dus nodig hebt is de Wii U adapter voor GameCube-controllers die je met USB aan je Switch koppelt. Vervolgens kun je ze net als je Pro-controller of Joy-Cons koppelen aan je Switch. In de video hieronder van GameXplain zie je de controller in actie: