Game Yandere Simulator niet welkom op Twitch

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Game Yandere Simulator niet welkom op Twitch

Het is niet langer toegestaan om simulator-game Yandere Simulator te spelen tijdens het streamen via Twitch. Een exacte reden is niet opgegeven, maar de gewelddadige aard van de game lijkt de reden te zijn.

Het is niet de eerste keer dat Twitch actie onderneemt als het gaat om (bijzonder) gewelddadige, of seksueel getinte videogames. Na onder meer BMX XXX en Hatred is Yandere Simulator de nieuwste game die op de zwarte lijst is komen te staan van Twitch. Twitch wil niet zeggen waarom het tot deze conclusie is gekomen, maar de combinatie van het doden van (minderjarige) schoolmeisjes en de mogelijkheid om onder hun rokjes te kijken zal ongetwijfeld parten hebben gespeeld.

In Yandere Simulator speel je een psychotisch meisje dat verliefd is op een jongen. Het doel is om meisjes uit te schakelen waar de jongen mogelijk interesse in heeft, of meisjes die interesse in hem lijken te tonen, terwijl je de schijn op moet houden dat je een onschuldig lief meisje bent. Dat gaat natuurlijk niet op een maatschappelijk geaccepteerde manier: de hoofdpersoon stalkt en vermoordt die meisjes.

De ontwikkelaar van Yandere Simulator heeft geprobeerd contact te leggen met Twitch in de hoop de game te kunnen aanpassen en de ban ongedaan te maken. Op het moment van schrijven is er nog geen reactie geweest vanuit Twitch.