Game-verkoop in China wordt ondanks opheffing ban streng gereguleerd

Game-verkoop in China wordt ondanks opheffing ban streng gereguleerd

Recentelijk heeft China de langlopende ban op video game consoles opgeheven in de handelsregio van Shanghai, maar nu blijkt dat de verkoop van games onderhevig zal zijn aan zeer strenge eisen. Games zullen zo snel als na 20 dagen goed- of afgekeurd worden maar ontwikkelaars van buiten China moeten wel een Chinese uitgever in de hand nemen volgens de wet.

De eisen die de Chinese overheid stelt aan de games is aanzienlijk. Onder andere games waarin gokpraktijken, de Chinese grondwet, de reputatie van het land, veiligheid van het Chinese volk, geloof en de rechten van anderen worden aangesproken zullen worden verboden door de Aziatische grootmacht. Daarnaast moeten, zo meldt Games in Asia, games voor consoles worden gepubliceerd met een vereenvoudigde lokalisatie, wat dus betekent dat er niet gehandeld kan worden met Hong Kong en Taiwan, twee landen die ook de traditionele Chinese tekens gebruiken in hun taal. Ook moet elke update en DLC opnieuw worden goedgekeurd door de overheid.

In 2013 verwijderde de Chinese overheid een band op de productie en verkoop van consoles die 13 jaar actief is geweest. In januari werd al gemeld dat de richtlijnen voor de videogame industrie zouden worden aangepast, wat nu resulteert in een behoorlijke lijst eisen voor het ontwikkelen van de games. Ook op eigen bodem wordt er inmiddels gewerkt aan een console voor de Chinese markt, genaamd de Fun Box, zo werd duidelijk gemaakt in maart dit jaar.