Game of Thrones: Bloodmoon

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Game of Thrones: Bloodmoon

Dit jaar kregen we het einde te zien van het Game of Thrones-verhaal waar zo’n tien jaar aan gesleuteld is. Het was niet voor iedereen de finale waarop gehoopt werd, maar gelukkig betekent het einde van het achtste seizoen niet het einde van de franchise. Met de spin-off Bloodmoon in het vooruitzicht, houden we hier bij wat er bekend is over de serie.

Nog voordat het slotakkoord voor het achtste seizoen van Game of Thrones klonk, deden er al geruchten de ronde over verschillende spin-off series. Zo hoopten veel fans op een solo-avontuur van Arya stark waarin zij op ontdekkingsreis gaat. Een andere mogelijke spin-off kreeg de codenaam: Bloodmoon. Inmiddels is het bestaan van Bloodmoon bevestigd en houden we nauwlettend in de gaten wat er al bekend is gemaakt over deze serie.

Het verhaal van Bloodmoon

Een van de belangrijkste zaken bij de spin-off is het tijdperk waarin deze plaats gaat vinden. De wereld van Westeros is groot en oud. De lore gaat zelfs zo ver, dat Bloodmoon zich tenminste duizend jaar voor de onthoofding van Ned Stark afspeelt. Op dat moment bevindt Westeros zich aan het einde van The Age of Heroes, wanneer de strijd woedt tussen de mensen en de Children of the Forest. Het ziet er dan ook naar uit dat we hier over de ware origine van de White Walkers gaan leren.

Game of Thrones 
 Pixel Vault

Daarnaast blijkt uit een blogpost van HBO dat we in Bloodmoon ook meer te zien zullen krijgen van het continent ten Oosten van Westeros. Uit de lore-boeken van G.R.R. Martin weten we dat in deze landen veel magie en mysterie voorkomt, dus is het moeilijk te voorspellen wat hieruit voort zal vloeien.

Wie gaan er in Bloodmoon spelen?

De cast van Game of Thrones heeft inmiddels een legendarische status verworven. Enerzijds is het wel jammer dat we deze acteurs niet terug zullen zien in de nieuwe serie, maar anderzijds is het spannend om te bedenken welke acteurs we hierdoor gaan leren kennen. Een gedeelte van de cast is al bekend en het is duidelijk dat er direct voor acteurs van een groter kaliber is gekozen.

De acteurs die we kunnen verwachten zijn: Naomi Watts, Josh Whitehouse, Naomi Ackie, Denise Gough, Jamie Campbell Bower, Ivanno Jeremiah, Georgie Henley, Alex Sharp en Toby Regbo.

Game of Thrones 
 Pixel Vault

De handen die de touwtjes vasthouden

Veel mensen kunnen met een gerust hart de serie afwachten, wetend dat Weiss en Benioff niet de verantwoordelijkheid voor Bloodmoon krijgen. Deze keer wordt het schrijfwerk gedaan door Jane Goldman en S.J. Clarkson. Goldman kennen we van X-Men: First Class en Kingsman: The Secret Service en Clarkson kennen we van Jessica Jones, The Defenders en Dexter. Daarnaast blijft G.R.R. Martin het schrijfteam ondersteunen om ervoor te zorgen dat het verhaal goed aansluit op de reeds bekende geschiedenis van de wereld.