Game Journalism Simulator binnenkort op Steam Greenlight

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Game Journalism Simulator binnenkort op Steam Greenlight

De jongste telg van de recente sim-games op Steam Greenlight is Game Journalism Simulator. De game is gecreëerd vanwege commentaar op de wereld van de journalistiek in videogames. De game lijkt de game-journalistiek op de hak te gaan nemen.

In het bizarre rijtje van “Rock Simulator”, “Grass Simulator” en “Goat Simulator” hebben we nu voortaan ook “Game Journalism Simulator”. De game is in leven geroepen door een stel videogame-journalisten en wordt geleid door Jason Evangelho, een redacteur bij het Amerikaanse Forbes. Het project is ontstaan vanwege een recentelijk uitgegeven boek, geschreven door Activision-bobo Dan Amrich genaamd: “Critical Path: How to review video games for a living”.

“Amrich suggereerde dat game-critici ervaring op gedaan moeten hebben. Het argument wat hij gebruikte was dat dankzij die kennis, critici het maken van games beter begrijpen en zo beter een game kunnen beoordelen. Het raakte een gevoelige snaar toen ik het las en het zit me nog steeds niet lekker.”

Evangelho was het hier niet mee eens en maakte de game uit ironische overwegingen. Na het succes van bizarre en minder serieuze simulator games zoals Rock Simulator en Goat Simulator besloot hij om de game te maken.Wanneer de game verkrijgbaar zal zijn op Steam Greenlight is niet bekend, al kan je de Facebook-pagina van de game in de gaten houden voor meer informatie.