Game in prehistorie redde release op Xbox niet

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Game in prehistorie redde release op Xbox niet

Ubisoft kondigde eerder dit jaar Far Cry: Primal aan. Een game met een bijzondere setting: de prehistorie. Dat is natuurlijk heel origineel en verfrissend, maar ontwikkelaar Intrepid (onderdeel van Lionhead Studios) was er bijna vijftien jaar geleden ook al mee bezig.

Er zijn nieuwe beelden opgedoken van de openwereldgame B.C., die zou uitkomen voor de originele Xbox. De titel werd in 2001 aangekondigd, maar veel screenshots of gameplaybeelden werden er niet getoond. In 2004, toen de eerste trailer voor de game uitkwam, stopte de studio met de ontwikkeling van B.C.

De survival/actiontitel zag er voor zijn tijd helemaal niet zo gek uit. YouTube-gamer Patreon (PtoPOnline) heeft de hand gelegd op gameplaybeelden van IGN die kennelijk nooit het daglicht hebben gezien. B.C. speelt zich af in de steentijd. In de game kun je op zoek naar andere homo sapiens (of andere menssoorten) om samen proberen te overleven. Helemaal waarheidsgetrouw is het niet. In de game maak je namelijk ook kennis met dinosaurussen. Bekijk de video bovenaan dit bericht.