Game Freak kondigt Town aan

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Game Freak kondigt Town aan

De Japanse ontwikkelaar Game Freak is vooral bekend door zijn Pokémon-titels. Het lijkt er echter op dat de ontwikkelaar ook andere paden wil bewandelen. Het Japanse bedrijf kondigde tijdens de Nintendo Direct namelijk de RPG Town aan. Deze zal ergens in de loop van volgend jaar verschijnen voor de Nintendo Switch. 

In Town reizen spelers af naar een nog onbekend dorp. De bewoners van deze plaats genieten momenteel van de bescherming van het nabijgelegen kasteel, waardoor ze momenteel in een tijd van vrede leven. De vredige periode wordt echter verstoord wanneer monsters het dorp aanvallen. Om de invasie te stoppen gaat een nog onbekende roodharige held de strijd aan met deze monsters. Dit doet hij aan de hand van gevechten waarbij hij verschillende commando’s van de speler krijgt. Dit kan gaan van speciale vaardigheden/aanvallen tot het verdedigen van zichzelf. Naast gevechten kunnen we in deze game ook de hulp inschakelen van de medebewoners van het dorp.

Town verschijnt ergens in de loop van volgend jaar voor de Nintendo Switch. Aangezien de titel nog volop in de ontwikkelingsfase is bij ontwikkelaar Game Freak blijft een precieze datum uit.