Game Freak brengt Giga Wrecker naar consoles

archief
Jordy Verlé op 20 januari 2020
Game Freak brengt Giga Wrecker naar consoles

Game Freak is vooral bekend als de ontwikkelaar van zowat alle Pokémon-games. Daarnaast heeft de studio nog een andere titel uitgegeven die exclusief verscheen op pc, tot vandaag.  De ontwikkelaar kondigt namelijk aan dat de game Giga Wrecker dit jaar nog verschijnt op meerdere platformen. 

Giga Wrecker is een steam platformer die al enkele maanden beschikbaar is op pc. De game wordt uitgebracht onder de naam Giga Wrecker Alt op de PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One. Deze versie bevat de game, extra content en andere exclusieve features op console.

Er worden 20 extra levels en een nieuw personage toegevoegd aan de consoleversie. Dit nieuwe personage ondersteunt spelers naarmate de puzzels moeilijker worden. De Iron Man mode wordt uitdagender gemaakt. In deze gamemodus neem je vijf keer zoveel schade dan gebruikelijk.

Het verhaal van de game speelt zich af in een post-apocalyptische wereld vernielt door een leger aan robots. je speelt als het personage Reika die speciale krachten heeft ontwikkeld. Daardoor kan ze namelijk puin met gemak optillen en verplaatsen naar waar zei dat wil. Dat is de manier waarop je tal van puzzels moet oplossen.

Een exacte releasedatum is nog niet bekend, maar de game verschijnt ergens in 2019.