Game-engine APB Reloaded krijgt ‘gigantische’ update in 2014

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Game-engine APB Reloaded krijgt ‘gigantische’ update in 2014

Reloaded Productions heeft aangekondigd dat haar gratis MMO All Points Bulletin Reloaded een “gigantische upgrade” gaat krijgen aan het einde van het eerste kwartaal in 2014. Het is de eerste keer dat de game een dergelijke upgrade krijgt sinds zijn herlancering in 2011.

Door de origineel lange ontwikkelperiode van All Points Bulletin draait de titel nog steeds op de 2007-versie van de Unreal 3 engine. Volgens Reloaded Productions CEO Bjorn Book-Larsson is de engine daarom toe aan een flinke upgrade.

“Door de veroudering van de engine, blijven we tegen beperkingen van de prestaties aanlopen, waardoor ook onze ontwikkelsnelheid erg wordt beperkt,” zo stelt Book-Larsson. “Omdat we zoveel op maat gemaakte systemen hebben in de game, duurt het erg lang om wijzigingen door te voeren, waardoor een hoop features op de plank blijven liggen.”

Precieze details rondom de engine upgrade, waaronder test informatie en een definitieve release datum, komen in de komende maanden.

APB Reloaded is een free-to-play MMO in de stijl van games als Grand Theft Auto en Saints Row, waarin spelers de rol van crimineel of agent kunnen nemen. De originele wereld van APB opende zijn deuren in 2010, maar moest na enkele maanden al weer worden gesloten door het faillissement van ontwikkelaar Realtime Worlds. In 2011 werd de game opnieuw gelanceerd na een oppoetsbeurt door Reloaded Productions.