Game director Tom Chilton neemt afscheid van World of Warcraft

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Game director Tom Chilton neemt afscheid van World of Warcraft

Iets meer dan een maand na de geslaagde release van World of Warcraft: Legion en met nieuwe updates in het voorruitzicht, zou je denken dat Blizzard iets te vieren heeft. Toch komt er wat verdrietig nieuws vanuit die kant: game director Tom Chilton heeft namelijk besloten het team achter World of Warcraft te verlaten.

Tom Chilton was al sinds het begin van World of Warcraft in 2004 betrokken bij de ontwikkeling van de titel. In zijn aankondiging op het forum van Battle.net waarin hij mededeelt het team te verlaten, blikt hij kort terug op die periode. Het team van World of Warcraft zag er toen een stuk kleiner uit en de game had destijds ook een stuk minder opties en spelers. Voor hem was het uitkomen van Legion dan ook een soort kroonstuk op zijn werk en hij ziet uit naar zijn toekomstige avontuur binnen Blizzard.

Voor mij is Legion veel meer geweest dan simpelweg een nieuwe uitbreiding, het is de kroon op meer dan een decennium aan werk met een van de beste ontwikkelteams waar ik ooit mee gewerkt heb. Het is dan ook met een mix van enthousiasme, verdriet en dankbaarheid dat ik afscheid neem van het team achter World of Warcraft en verder ga naar een nieuw avontuur binnen Blizzard.

Mijn persoonlijke reis waarbij ik als game director gewerkt heb aan WoW is aan zijn eind, maar mijn avontuur bij Blizzard nog niet. Ik ben er nog steeds, maar zal me richting op een ander project binnen het bedrijf.

Als laatste maakte Chilton nog bekend dat Ion Hazzikostas zijn plaats inneemt als game director van World of Warcraft. Aan welk nieuw project Chilton gaat werken, werd niet vermeld.