Game-director Alex Hutchinson kiest zijn eigen weg

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Game-director Alex Hutchinson kiest zijn eigen weg

Ubisoft-director Alex Hutchinson heeft ervoor gekozen om zijn eigen weg te gaan. De Australiër liet via Twitter weten dat hij na zeven jaar voor Ubisoft gewerkt te hebben, het bedrijf zal verlaten. Daarentegen stopt hij niet met het maken van games, hij zal zich namelijk richten op zijn eigen bedrijf.

Alex Hutchinson heeft namelijk samen met Reid Schneider, voormalig producer bij EA en Warner Bros, en “een aantal andere geweldige mensen”, zoals Hutchinson het zelf omschrijft via Twitter, een nieuw bedrijf opgericht. Dit nieuwe bedrijf zal de naam Typhoon Studios gaan dragen.

Alex Hutchinson is vooral bekend van de games Far Cry 4 en Assassin’s Creed 3, waar hij game/creative director voor was. Daarnaast werkte hij eerder bij EA en Maxis, waar hij zijn sporen verdiende door het bijdragen aan games zoals Spore, The Sims 2 en Army of Two: The 40th Day.

Vooralsnog is niet duidelijk waar Typhoon Studios aan gaat werken en welke soort games we van het bedrijf kunnen verwachten, maar zeker is wel dat er iets gaat gebeuren op het gebied van games, gezien de expertise van degene die het bedrijf zijn begonnen.