Game Dev Tycoon krijgt release op smartphones en tablets

Game Dev Tycoon krijgt release op smartphones en tablets

Sinds de release van Game Dev Tycoon in 2012 hebben de fans gevraagd om een mobiele versie, zodat virtueel games ontwikkelen in de trein, op het werk of een verjaardag gewoon door kan gaan. Inmiddels is het 2017 en geeft Greenheart Games eindelijk gehoor aan dit verzoek.

In een blogpost kondigt Greenheart Games aan dat er een iPhone-, iPad- en Android-versie op komst is van Game Dev Tycoon. Vijf jaar na de release van de game heeft de ontwikkelaar nu een port die geschikt is voor mobiele apparaten. Op 28 november kunnen we de iPhone- en iPad-versie verwachten, de Android-versie volgt niet lang daarna.

Ook zijn er een aantal vernieuwingen in de game aangebracht. Zo is er een nieuw stukje aan de verhaallijn toegevoegd, aangezien er inmiddels ook een nieuwe console op de markt is. Daarnaast zijn er meer topics beschikbaar, zodat je meer verschillende type games kunt ontwikkelen. Deze nieuwe elementen komen ook naar de pc-versie van de game.

Ook  is er een nieuwe moeilijkheidsgraad toegevoegd, die sommige spelers bekend kan voorkomen, al weten we dan ook meteen dat je de game in een donker verleden gepiraat hebt. Greenheart Games haalde namelijk de voorpagina’s door een torrent van hun eigen game te publiceren. Wel met een kleine toevoeging: vrijwel elke studio in de piratenversie ging na een paar jaar failliet door, jawel… downloadpiraten. Deze hardcore modus wordt nu weer aan de game toegevoegd, als gimmick voor de fans van het eerste uur die zich dit verhaal nog herinneren.

Game Dev Tycoon was de eerste game die Greenheart Games ontwikkelde. Daarnaast zijn ze op dit moment nog bezig met hun tweede titel: Tavern Keeper. Wanneer deze nieuwe game uitkomt, is nog niet bekend.