G2A past verkooprichtlijnen aan na klachten ontwikkelaar

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
G2A past verkooprichtlijnen aan na klachten ontwikkelaar

Internet-retailer G2A heeft na een langslepend dispuut met ontwikkelaar Tiny Build besloten hun verkooprichtlijnen aan te passen. De enige eis waar de ‘grijze handelaar’ nog niet in lijkt te willen voldoen is het instellen van een minimumprijs. 

Het hele debacle begon enkele weken geleden toen de ontwikkelaar tot de ontdekking kwam dat er voor ruim 450.000 dollar aan gamekeys via G2A waren verkocht. Deze keys waren volgens de CEO van Tiny Build, Alex Nichiporchik, allemaal afkomstig van hun eigen webstore en aangeschaft door middel van frauduleuze praktijken met creditcards. G2A gaf daarop Tiny Build drie dagen de tijd om dat te bewijzen. De ontwikkelaar daarentegen eiste dat G2A de richtlijnen omtrent verkoop eens goed moest herzien.

Uiteindelijk lijkt het G2A te zijn die als eerste over de brug komt. De retailer heeft namelijk een 7-stappenplan opgesteld om de ontwikkelaars tegemoet te komen. Zo mogen bijvoorbeeld ontwikkelaars vanaf heden aanspraak maken op maximaal tien procent van de verkoopprijs. Het enige waar G2A nog niet aan wil beginnen is het instellen van een minimumprijs, wat een beetje de insteek van klacht was. Het hanteren van een normale prijs zou namelijk de illegale verkoop van codes moeten ontmoedigen.