G2A gaat verkopers in de gaten houden

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
G2A gaat verkopers in de gaten houden

G2A gaat veranderingen uitvoeren om zo gameontwikkelaars te beschermen tegen fraude. Dit trachten zij te doen door namen en woonadressen te eisen van verkopers via het platform waar mensen tweedehands games kunnen kopen en verkopen.

De digitale, online marktplaats G2A probeert zijn reputatie als grijze markt te verbeteren. Het bedrijf heeft aangekondigd dat vanaf 1 juli alle verkopers van tweedehands games zich moeten registreren met een volledige naam en een woonplaats.

Deze verandering is een reactie op het slechte daglicht waar G2A zich de laatste maanden in bevindt. Voor wie het even niet meer zo goed weet, was er rondom de release van Bulletstorm: Full Clip Edition een conflict tussen G2A en het team van Gearbox. Het team voelde dat G2A de markt oneerlijk manipuleerde op dusdanige manier dat kleine ontwikkelaars geneigd waren om hun exemplaren tegen kleine marges te verkopen.

People Can Fly besloot hierna om een ultimatum te stellen. G2A moest veranderen. Deden zij dat niet, dan zouden er consequenties volgen. Onder de de lijst die veranderd moest worden, volgens Gearbox en vele andere game makers, viel het onderwerp van de anonieme verkopers van gebruikte games.

Er is gebleken dat anonieme verkopers gebruikmaken van gestolen creditcards om zo officiële games te kopen en daarna te verkopen via G2A voor een habbekrats. Uiteindelijke verdient de ontwikkelaar hier niks aan, aangezien ze het geld, verkregen via de gestolen creditcards, niet kunnen houden. Registratie van naam en woonadres zou dit tegen moeten houden volgens G2A.