Fysieke problemen Saturu Iwata bekend

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Fysieke problemen Saturu Iwata bekend

Nintendo CEO Saturu Iwata was afwezig op de afgelopen E3 en vandaag is bekend geworden waarom. Tijdens een routine-onderzoek werd er een abces gevonden in zijn galwegen. Iwata is inmiddels al geopereerd.

Nintendo maakte vandaag op haar website bekend dat Iwata inmiddels is geopereerd en alles succesvol is verlopen. Volgens Iwata zelf had hij geluk. “Onlangs, tijdens een routine-onderzoek, werd er een probleem gevonden. Na een nauwkeuriger onderzoek bleek het te gaan om een abces in mijn galwegen. Normaal gesproken is een abces in je galwegen lastig te behandelen, mede omdat ze lastig te vinden zijn. In mijn geval waren we er vroeg bij en kon alles worden opgelost”, aldus Iwata.

De CEO van Nintendo is inmiddels ook alweer rustig aan het werk. “Ik doe alweer wat mailtjes en wat andere dingen. Het zal alleen wat langer duren voor ik weer volledig aan de slag kan.” Iwata mistte naast de E3 ook en een aandeelhoudersvergadering. “Ik vind het jammer dat ik deze evenementen heb moeten missen. Ik hoop dat iedereen begrijpt dat mijn fysieke gesteldheid voor gaat.”, aldus de Japanner.