Functies PS4 niet beschikbaar tijdens launch

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Functies PS4 niet beschikbaar tijdens launch

Sony heeft laten weten dat een aantal functies van de PlayStation 4 uitgeschakeld zullen zijn tijdens de launch om ervoor te zorgen dat de eerste paar dagen zo soepel mogelijk zullen verlopen.

Op de Europese PlayStation blog staat een lijst met functies die spelers kunnen verwachten wanneer ze hun PlayStation 4 binnen hebben. Sony heeft die lijst ingekort en een aantal functies zullen de eerste paar dagen niet beschikbaar zijn. De maatregelen zijn er om de servers minder te belasten, dus betreft wel alleen online functies zoals de ‘What’s New’ functie die de activiteiten van je vrienden laat zien, zoals welke Trophies ze hebben verdiend of welke video’s ze hebben geüpload. Ook zullen vroege kopers minder informatie over hun PSN vrienden te zien krijgen zoals welke games ze aan het spelen zijn. Ook dit is uitgeschakeld om alles soepeler te laten verlopen.

Verwacht wordt dat deze functies in de dagen erna een voor een ingeschakeld zullen worden wanneer er meer duidelijkheid is over het aantal gebruikers en of Sony’s servers het uit zullen houden. De PlayStation 4 zal morgen te koop zijn, dus geen zorgen als deze functies niet meteen beschikbaar zijn.