‘Frustratiegrens’ Widowmaker in Overwatch wordt mogelijk bijgesteld

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
‘Frustratiegrens’ Widowmaker in Overwatch wordt mogelijk bijgesteld

Het team van Blizzard dat achter de recent uitgekomen game Overwatch zit, is hard aan het werk om te kijken of het mogelijk is om het frustratieniveau rondom het personage Widowmaker te verlagen. Dit in een poging om de personages wat beter in balans te brengen.

In een game waarin je de keuze kan maken uit meerdere personages zullen deze vrijwel altijd een verschillende manier van spelen hebben. Dit zorgt ervoor dat spelers een personage kunnen kiezen die bij hun manier van spelen past. Als er dan vervolgens één van hen duidelijk overheerst qua kracht, is dat natuurlijk een enorme tegenvaller. Op het forum van Overwatch wordt duidelijk dat veel fans van de titel vinden dat het sniper-personage genaamd Widowmaker duidelijk de overhand heeft, iets wat voor veel frustratie zorgt onder de spelers. Game director Jeff Kaplan reageert als volgt op het forum:

Widowmaker staat op onze radar, als in, we zijn bezig met overleg over haar. We hebben wat interne testen klaarliggen om te bekijken of we haar rendabel kunnen houden terwijl we ondertussen de frustratie verlagen. Op dit moment is het slechts onderzoek. Als hier iets definitiefs uitkomt, laten we het jullie weten.

Het is dus momenteel nog onduidelijk op welke manier zij dit aan gaan pakken, maar een positieve nerf voor Widowmaker lijkt een heel logische optie te zijn.